Hoe is Soedan?

Soedan is een islamitisch land omdat de islam de overheersende religie is in het land. Zoals in elk ander land heb je ook wel andere religiën hier, maar de meeste zijn islamitisch. De taal in het land is ook grotendeels Arabisch. Er zijn ook andere talen die gesproken worden, maar dat zijn er wel minder.
Andere talen worden meer gesproken rondom de bergen. Hier woont een ander soort volk dan in de overige stukken van het land.

Van Noord naar Zuid Soedan heb je de oostelijke uitlopers van de Sahara, van de Sahel, en de Soedan. Doordat daar zich de meest vruchtbare gebieden bevindt, wonen daar ook de meeste mensen. In de regio Dafur heb je de hoogste locatie in Soedan namelijk 3042 meter. Hier bevinden zich dus ook de meeste bergen in het land.

Soedan is voor langere tijd in de geschiedenis gesplitst geweest. De meerderheid van de Zuid-Sudanezen hebben ingestemd met een splitsing. De stemming is uitgekomen op 98,83 procent om specifiek te zijn.

Uiteindelijk is op zaterdag 9 juli 2011 onafhankelijkheid uitgeroepen in Zuid-Soedan. De Soedanese president heeft het document ondertekend waardoor het definitief is geworden.

Wat moet je weten over Soedan?

Of je er nou op vakantie naartoe gaat of dat je wilt informeren over het land, er zijn genoeg dingen te vertellen over Soedan die jij moet weten. Sommige dingen zijn goed om te weten ter voorbereiding en andere zijn weer goed om jou een beter beeld te geven van het land en de situatie.