Wat voor reis kan ik doen?

Je kunt zelf invullen hoe je deze reis gaat doen. Je hebt meerdere reisbureaus die rondreizen bieden in Soedan. De meeste duren veertien dagen, maar je zult zeker ook kortere hebben. Je hebt ook langere die ze aanbieden voor bijvoorbeeld twintig dagen. Deze zijn dan soms ook door bijvoorbeeld Egypte.

 

Je kunt er ook voor kiezen om een mooie stad te kiezen die veilig is om daar heen te gaan. Hier kun je dan blijven en kijken of je in de omliggende gebieden kunt kijken en bezoeken. Je kunt ook een auto huren en zelf op pad gaan. Het is wel handig van tevoren een beetje uit te stippelen wat je wilt doen en wat je kan zien.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden?

Zoals in elk land heb je ook hier een aantal bezienswaardigheden die mooi zijn. Dat zijn dan net de plekken waar je moet zijn en die mooier zijn dan de rest. Het land van Koesj is een koninkrijk wat in de geschiedenis een belangrijke economische macht in de geschiedenis. Ze hadden veel goud, ijzererts en andere luxeproducten.

Napata was de hoofdstad van Koesj. Zij namen veel over van de Egyptische cultuur doordat zij deel uitmaakten van het nieuwe rijk van Egypte. Ze namen ook de architectuur over zoals bijvoorbeeld de piramides. Door de handel is deze stad zo mooi geworden. Hier vind je vele belangrijke graftombes en piramides van de stad.

Meroë nam de belangrijke taak van Napata over. Hier begon de Egyptische cultuur ook te verdwijnen. Zij begonnen mooiere piramides te bouwen die mooi gedecoreerd werden. Nog steeds tref je hier nog vele van aan, waardoor dit ook een mooie plek is om te bezoeken.

Waaraan moet je denken als je naar Soedan gaat?

Soedan is een ander land als Nederland en heeft dus ook bepaalde dingen die zij anders doen. Hier moet je wel op voorbereid zijn als je naar het land toe reist. Dit kunnen hele simpele dingen zijn, maar ook soms dingen die wat ingewikkelder zijn. Het kan gaan om het leven daar dat anders is of dingen die je mee moet nemen of gedaan moet hebben.

Let op je gezondheid

Soedan is niet heel erg onveilig als het gaat om ziektes bijvoorbeeld, maar het is zeker wel aan te raden om jezelf te beschermen. Er zijn onderzoeken gedaan naar welke vaccinaties het best genomen kunnen worden voordat je hiernaartoe reist. Je hebt daar de malariamug waar je een infectie van kan krijgen die in ernstige gevallen tot de dood kunnen leiden.

 

Kraanwater in Soedan is ook niet veilig om te drinken. Het water is niet schoon waardoor je ziek kan worden als je het drinkt. Daarom wordt het aangeraden om gewoon flessen water te kopen of om je water zelf te zuiveren. Dit kun je doen door een waterzuiveringsmiddel die je koopt of je kookt het water vooraf je het gebruikt