Is het een veilig land?

Wat de meeste als eerst willen weten voordat ze naar een ver land vertrekken is of het wel veilig is. In veel landen is het zo dat het of niet veilig is of op bepaalde plekken niet veilig is. Dit is ook in verschillende maten te onderscheiden. Soms is het alleen niet veilig om alleen op pad te gaan of alleen als vrouw zijnde.

Het land is niet altijd veilig en sommige gebieden zijn gevaarlijker dan andere. Zo is het noorden en oosten veiliger dan het westen en het zuiden. Dit komt door de militaire staatsgreep die er is sinds 2021. Het land staat niet per se bekend als het meest veilig dus daarom is het ook aan te raden alleen hiernaartoe te reizen als dat noodzakelijk is.

Zijn er andere regels in het land?

Soedan is een ander land en heeft dus ook zijn eigen regels. Zo is het bijvoorbeeld verboden om alcohol te drinken en te verkopen. Er mag geen homoseksualiteit in het land zijn. Word je hierop betrapt dan krijg je meteen de doodstraf. Ook fotograferen mag je niet zomaar doen en moet je vooraf toestemming hebben gekregen van de overheid.

Waar moet je op letten?

In Soedan is het niet mogelijk om kraanwater te drinken. Je kunt er heel ziek van worden omdat het niet schoon is. Het wordt daarom ook aangeraden om waterflessen te kopen of een waterzuiveringsmiddel.

In de winter is er alleen een tijdsverschil met Soedan. In de zomer is het hetzelfde tijdstip en in de winter is het een uur later. Dit komt doordat Soedan geen verschil kent in de zomer en wintertijd. Dit is allemaal hetzelfde en de klok wordt dus niet verzet hier zoals wij dat wel doen in Nederland.

Het is aan te raden om voor je bezoek een vaccinatie te nemen. Online vind je genoeg informatie over welke dat zijn. Ook kun je het ziekenhuis bellen en vragen. Er komt malaria voor in het land wat een infectieziekte is. Bij slechte behandeling of te late behandeling kan dit de dood als gevolg hebben.

Op vakantie in Soedan, waar moet je zijn?

Soedan is een prachtig en bijzonder land. Ben je een reiziger die graag meer van de wereld wilt zien? Of vind je het leuk om te zien hoe mensen in andere landen leven? Dan is Soedan zeker een bestemming waar jij geweest wilt zijn. Niet veel mensen gaan erheen, maar als je iets wilt ontdekken en zien van de wereld moet dit op je lijstje staan! Hier in deze blog lees je er meer over.